Thursday, May 7, 2009

Selamat Berjuangselamat berjuang wahai sahabat-sahabatku..Takziah dan tahniah. Jagalah amanah yang terpikul. Innaha Taklif..Walaisa Tasyrif...Walaupun kita belum di medan yang sebenar, janganlah menganggap latihan ini sekadar melepaskan batuk di tangga. Kerana sambil lewa di padang latihan kadang-kadang menbawa maut dan penuh penyesalan...Salam perjuangan...AllahuAkbar!!.

Sesungguhnya Kami telah kemukakan tanggungjawab amanah (Kami) kepada langit dan bumi serta gunung-ganang (untuk memikulnya), maka mereka enggan memikulnya dan bimbang tidak dapat menyempurnakannya (kerana tidak ada pada mereka persediaan untuk memikulnya); dan (pada ketika itu) manusia (dengan persediaan yang ada padanya) sanggup memikulnya. (ingatlah) Sesungguhnya tabiat kebanyakan manusia adalah suka melakukan kezaliman dan suka pula membuat perkara-perkara yang tidak patut dikerjakan. - Al Ahzab

2 comments:

Anonymous said...

Fuh..dalam ramai exco baru ni..ana cam kenal je sorang..memang smart gile r..rupa-rupanya enta jie..memang saboh doh pong..

fahin@lyamani said...

Smart tak pe bro..Kalau smart sampia gile tu yg tak best nyee..Smart2 pun tak guna..enta jugak yg kawin dulu..huhuh..

 
Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul .